december 16, 2017

Special: Halle – Septemberkermis – Doop Reus “Parapluken”

Van:
A partir du:
  01/09/2012 Tot:
Jusqu’au:
03/09/2012
Nieuw:
Nouveauté:
 / Aantal grootvermaak:
Nombres d’attractions majeures
  3
Locatie:
Lieu:
 Joseph Possozplein Premiere /
Fotograaf:
Photographe:
  Giovanni
Opmerking:
Remarque:
  Op zondag 2 september is in Halle, de vorig jaar geboren reus “Parapluken” gedoopt. “Parapluken” is een reus gemaakt ter ere van de vader van “Polleken” uit de foorkramersfamilie Severs, die met tal van attracties op de kermissen staan. “Parapluken” verkocht op de markt regenschermen, vandaar de naam, waaronder velen de familie nog steeds kennen en waarvan het logo nog steeds op de wagens prijkt. Later trouwde hij met Emma Hogie en ging op toer met de kindermolen “Children Dream”. Heden ontving de reus zijn attributen, zijnde een regenscherm en een bal met flosj. Pater Kristiaan leidde de plechtigheid en doopte “Parapluken” in bijzijn van “Polleken” en zijn zus. Kleinzoon William en achterkleindochter Catherine, zijn peter en meter van de reus. Vanaf nu mag de reus ook deelnemen aan stoeten buiten Halle, want de traditie eist dat je daarvoor gedoopt moet zijn.

 

Related posts