december 14, 2017

SPECIAL: Bedevaart Scherpenheuvel – Pèlerinage à Montaigu

Van:
A partir du:
  25/10/2012 Tot:
Jusqu’au:
25/10/2012
Nieuw:
Nouveauté:
  / Aantal grootvermaak:
Nombres d’attractions majeures
  /
Locatie:
Lieu:
 Basiliek Scherpenheuvel – Basilique Montaigu Premiere /
Fotograaf:
Photographe:
  Chris
Opmerking:
Remarque:
Naar jaarlijkse gewoonte heeft op de vierde donderdag van oktober de  bedevaart te Scherpenheuvel plaats.Op 25 oktober waren dan ook talrijke kermis-  en circusmensen aanwezig om de herdenkingsmis voor hun overledene familieleden  bij te wonen. De paters, onder leiding van pater Kristiaan brachten dan ook een  serene dienst en hulde aan hun dierbaren.

Dit jaar was er een grote delegatie van de H.D.C. NIGLO aanwezig. Vanuit Luik, via Hasselt en Tessenderlo, bereikten ze Scherpenheuvel met hun glimmende en ronkende zware Harley-moto’s.

Na de mis werden alle motards en hun machines gezegend door pater Kristiaan, waarna ze weer gemoedelijk huiswaarts keerden, klaar voor een volgend jaar van hard labeur, doch met veel vriendschap en respect voor elkaar.

 

D’habitude annuelle le quatrième jeudi d’octobre  à lieu le pèlerinage à Montaigu.

Ce jeudi 25 octobre, nombreux étaient les gens de la foire et du cirque pour commémorer leurs défunts . Sous la direction du père Kristiaan,  les pères rendent une messe sereine en hommage à leurs proches.

Cette année il y avait une importante délégation du H.D.C. NIGLO. Venant de Liège, Hasselt et Tessenderlo, ils arrivent à Montaigu sur leurs motos Harley fabuleux.

Après la messe tous les motards, ainsi que leurs machines reçoivent la bénédiction du père Kristiaan, après quoi ils prennent le retour à la maison, prêt pour une autre année de dur labeur, mais avec beaucoup d’amitié et de respect mutuel .

Related posts