december 14, 2017

SPECIAL: Bedevaart Scherpenheuvel – Pèlerinage à Montaigu 2014

Van: A partir du: 30/10/20114 Tot: Jusqu’au: 30/10/2014
Locatie: Lieu: Basiliek Scherpenheuvel – Basilique Montaigu
Fotograaf: Photographe: Foto’s: Chris, Rik – Video: Sven
Opmerking: Remarque: Naar jaarlijkse gewoonte heeft op de laatste donderdag van oktober de bedevaart te Scherpenheuvel plaats. Op 30 oktober waren zowel kermis- als circusmensen aanwezig om de herdenkingsmis voor hun overledene familie en vrienden bij te wonen. Paters Kristiaan, Etienne, Alain en Eric brachten een serene dienst en hulde aan hun dierbaren. Een 150-tal motards waren aanwezig. Na de mis zegende pater Kristiaan één voor één alle blinkende Harley-moto’s die voor de basiliek stonden opgesteld. Rond 13u00 vertrokken de motards terug huiswaarts. (Onderaan de fotoreportage kan u nog een video bekijken.)D’habitude annuelle le pèlerinage à Montaigu à lieu le dernier jeudi d’octobre. Ce jeudi 30 octobre nombreux étaient présent les gens de la foire et du cirque pour commémorer leurs défunts. Les pères Kristiaan, Etienne, Alain et Eric rendaient une messe sereine en hommage à leurs proches. Une 150-taine de motards étaient présent. Après la messe le père Kristiaan bénissait tous les motos Harley étalés devant la basilique. Vers 13h00 les motards reprenaient la route sur leurs bolides brillantes. (En dessous du reportage vous pouvez regarder la vidéo.)

Related posts