november 24, 2017

AALST : Persvoorstelling Winterfoor en carnaval.

Gezien Pasen dit jaar drie weken later valt dan in 2016, starten zowel de grote foren als de carnavalkermissen en stoeten ook later.

Op donderdag 5 januari had de persvoorstelling plaats van de allereerste grote foor en carnavalstoet, met zowel programma als de nieuwe affiche.

De Winterfoor staat opgesteld op de Keizershallen, Hopmarkt, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt en het Werfplein. De officiële opening is op vrijdag 17 februari en de kermis loopt tot en met 5 maart. Traditiegetrouw zullen een 110-tal attracties present zijn, van de meest spectaculaire sensatiemolens tot kindermolens en spelkramen. Men zal er lekker zwaaien of zwieren en gieren, de carnavaleske sfeer opsnuiven bij nostalgische kramen en genieten van een heerlijke oliebol of “smaâbol”, de Aalsterse karakollen, wulloksen en andere lekkernijen.

Op donderdag 23 februari is het “Dag van het Kind” waarbij vele schoolkinderen met hun begeleiders, ouders en grootouders zich uitleven op de foor. Alle attracties zijn toegankelijk aan 1 Euro en tussen 13u00 en 18u00. Op zondag 5 maart is het verminderingsdag met kortingen tot 40% op de attracties en tot 20% bij de eetstanden.

Op zondag 26 februari is het hoogdag met de 89 ste carnavalstoet. Méér dan zeventig groepen en een resem “losse groepen” brengen een humoristische kijk op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de actualiteit. Op maandag gaat de stoet nogmaals door doch met een kortere rondgang, tevens is er de bezemdans en bezemworp door de Aalsterse Gilles op de Grote Markt., gevolgd door de “Ajuinenworp”. Dinsdag zien we de “Voil Jeanettenstoet” de centrumstraten overspoelen met hun bonte vrouwenoutfit en hun potsierlijke kinderwagens. Op dinsdagavond is het de verbranding van de “Vastenavondpop” door de prins.

Meer dan redenen genoeg om in die periode eens een bezoek aan Aalst te brengen, de carnavalstad bij uitstek.

Related posts