december 15, 2017

Halfvastenfoor Gent: Programma en Foorwandeling

HALFVASTENFOOR – GENT – 18 Maart tot 9 April

Op zaterdag 18 maart 2017 gaat de 520ste Halfvastenfoor van start op en rond het Sint-Pietersplein. Dit jaar kreeg de foor een serieuze facelift met meer wandelruimte voor de bezoekers. Een honderdtal attracties staan opgesteld op het Sint-Pietersplein, Kramersplein en Sint-Amandplein. Nieuw deze editie zijn de Sky Flyer en de Hell Raiders. Verder zijn er de XXL, Air Maxx, Take Off, See Sturm Bahn, Cake Walk en zoveel meer. Pluspunt is dat de laatste week van de foor samenvalt met de eerste week van het Paasverlof.

Tevens is er een mooi programma voorzien:

De halfvastenfoor in LEGOBLOKJES. Deze miniatuurkermis is gebouwd door de broers Aziz en Mo Bescha en zal gratis te bezichtigen zijn in de kerk op het Sint-Pietersplein gedurende de foor. Van dinsdag tot zaterdag van 10 uur tot 17 uur, op zondag van 14 uur tot 17 uur.

Op vrijdag 24 maart is er de BUFFALODAG. Supporters gekleed in blauw-wit en abonnementhouders van KAA Gent, krijgen 30% korting op de deelnemende attracties. Vanaf 16u30 zijn de spelers aanwezig op de kermis en zijn er hantekeningsessies.

Op donderdag 30 maart organiseert men de DAG VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING. Via inschrijving bij de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen kunnen ze dan met hun begeleiders genieten van de foorattracties. Tevens is het op 30 maart PRIKKELARME DAG.

Op zondag 9 april krijgen alle bezoekers 30% korting op alle attracties.

Ga je mee naar de foor? Ze staat weer op Sint-Pietersplein!

Zeshonderd jaar geleden was de Gentse halfvastenfoor veeleer een internationale jaarbeurs dan een pretpark.
Op diverse locaties in de stad verhandelden kooplieden er hun exotica en andere kostbaarheden.
Langzamerhand werd het een spektakelbeurs om uiteindelijk te evolueren naar het jaarlijkse speel- en snoepfeest dat geen kind wil missen.
Hoe en waar zich dat afspeelde, hoort u tijdens deze foorwandeling.

Deze rondleiding duurt ongeveer 2u30.
Onderweg worden er oliebollen aangeboden.

Afspraak: Groot Vleeshuis
Kostprijs: 12 Euro per persoon, alles inbegrepen.
Data: De wandelingen gaan enkel door op 19 maart en op 2 en 9 april 2017 om 14u
Reserveren: via Uitbureau Gent tel. 09/233 77 88 of via www.uitbureau.be

Related posts