december 15, 2017

Waregem krijgt indoorpretpark in december.

(FOTO: KVO)

De attracties die traditioneel op de Koersefoor staan, krijgen komende winter hun plek in Indoor Winterland.
Komende winter wordt Waregem Expo omgebouwd tot een indoor pretpark. Indoor Winterland brengt van 22 tot 30 december 24 attracties naar de expo, in de foyer komt een hippe winterbar.

Het wintergebeuren in Waregem wordt nog wat groter nu ook Waregem Expo mee op de kar springt. Van 22 tot 30 december vind je er een indoor pretpark, onder de noemer Indoor Winterland. “Er komen 24 attracties waarop mensen zich, voor een totaalprijs van 15 euro, een hele dag kunnen uitleven”, zegt Chris Baert, directeur van Waregem Expo en organisatiebureau Fairs & Events. Hij staat samen met Mathias en Benedickt Coornaert, eigenaars van zes kindermolens, in voor de organisatie van het indoorpretpark.

“Je vindt er zo goed als alle attracties die je ook op de Koersefoor vindt: van boksauto’s tot een breakdance en kindermolen.” Het event doet denken aan het pretpark dat vroeger in de winter in Kortrijk Xpo werd georganiseerd. “Ons evenement verschilt qua aanpak en aankleding. Het is kleiner en fijner, met meer aandacht voor aankleding en details, zoals veel kerstbomen en kerstballen.”

Timeless stopt

Het indoor pretpark is telkens van 14 tot 22 uur open. Op 24 december blijft het pretpark dicht, op kerstdag opent het om 15 uur. Baert mikt op 15.000 à 20.000 bezoekers in één week.

In de foyer van de Expo komt Barmoose. “In de namiddag staat kinderanimatie er centraal, met bezoekjes van Studio 100-sterren”, zegt Baert. ’s Avonds staan de volwassenen centraal. “Dan wordt het echt een volwaardige winterbar. Dj’s Michiel Cnudde, Fré en Bjorn Verhoeven komen al zeker draaien. Er komen ook thema-avonden, zoals een Ladies Night.” De toegang tot Barmoose is gratis, de bar opent dagelijks om 14 uur en sluit pas in de vroege uurtjes. Barmoose blijft open tot en met 31 december, een dag langer dan het pretpark. Die dag ruimen de attracties plaats voor een oudejaarsfuif. “Timeless stopt na vijf jaar, dus hebben we besloten om zelf een fuif te organiseren, in samenwerking met CRS”, zegt Baert.

Eindejaarscadeau

Met Indoor Winterland springt Waregem Expo mee op de kar van het eindejaarsgebeuren in de stad. “We willen ons steentje bijdragen om Waregem tijdens de eindejaarsperiode op de kaart te zetten. We willen samenwerken met de mensen van het centrum, zodat we elkaar versterken.”

Voorts roept Baert ook bedrijven op om hun steentje bij te dragen. “Tickets voor ons pretpark kunnen een mooi eindejaarscadeau zijn voor medewerkers. Vanaf 50 tickets is er trouwens korting”, besluit Baert.

Related posts