december 15, 2017

Attractielijst Meeuwen Oktoberkermis 2017

Vandaag verkregen we de attractielijst van de Oktoberkermis te Meeuwen.
meeuwenLijst
Van 15 tot 19 oktober draaien 75 attracties op volle toeren in het centrum van Meeuwen.
10 grootvermaakzaken maken hun opwachting. Nieuwkomer is de Beach Slide (Renaut).

De volledige attractielijst kan je HIER terug vinden.

Meeuwen-Gruitrode en wijde omstreken weer een week lang in de ban van Meeuwen Kermis!

Ver buiten de gemeentegrenzen van Meeuwen-Gruitrode wordt er gesproken over Meeuwen kermis. Dé feestweek bij uitstek in de gemeente. Van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 oktober 2017 kan jong en oud weer terecht in het centrum van Meeuwen om zich volledig uit te leven op een tachtigtal kermisattracties.

Het startschot wordt gegeven op zaterdag 14 oktober met de ‘30+ party’ van ZVK Meeuwen in de tent aan The Mood en de ‘Kermisfuif’  van Jeugdhuis De Mans aan de manége.

Hanne Schrooten, kersverse schepen van evenementen: “Op zondag 15 oktober openen de kermisattracties om 14.00 u. Met een tachtigtal wagens hebben we ook dit jaar weer een kermis om ‘U’ tegen te zeggen. Het kermisprogramma van de horeca ziet er dit jaar ook weer schitterend uit. Om alles vlot te laten verlopen zal de Dorpsstraat, vanaf het kruispunt Torenstraat tot aan het kruispunt Kiestraat, afgesloten worden voor alle verkeer vanaf kermiszondag 15 oktober – 14.00 u. tot en met woensdag 18 oktober – 12.00 u.”

Kurt Plessers, schepen van welzijn: “Sinds enkele jaren is kermisdinsdag “Familiedag” geworden.  Wij ontvangen dan meer dan 1500 jongeren uit een voorziening voor personen met een beperking  om te genieten van een namiddag écht kermisplezier. Deze bijzondere namiddag wordt al voor de zestiende keer georganiseerd. De familiedag is een initiatief van het gemeentebestuur, plaatselijke horeca,  foorkramers en de adviesraad voor personen met een beperking.

‘s Avonds komt er naar jaarlijkse gewoonte schoon volk langs. Dit jaar ontvangen we opnieuw een delegatie  spelers van KRC Genk. Na een persoonlijke Meet&Greet met de winnaars van de KRC-wedstrijd, begeven de spelers zich rond 18.3ou, onder begeleiding van de supportersclub ‘t Kanon,  naar de kermis waar ook andere supporters hun helden in levende lijve kunnen ontmoeten.

NIEUW! Kermisdinsdag stond jaren bekend als vuurwerkavond. Om veiligheidsredenen kon  het luchtvuurwerk niet meer georganiseerd worden. Doch dankzij de samenwerking tussen foorkramers en gemeentebestuur wordt deze traditie  nieuw leven ingeblazen. Tussen 19.00u en 21.00u zullen vuurwerkartiesten laten zien wat je allemaal kan doen met vuur. Wij hopen hierdoor mensen ook op dinsdagavond ‘warm’ te krijgen voor een bezoekje aan de foor.

De kermisweek wordt traditioneel afgesloten op donderdagavond. In alle horeca-zaken wordt er een tandje bij gestoken om het feest in  schoonheid te laten eindigen. Op donderdagavond geldt  een parkeerverbod op de Weg naar Helchteren en een snelheidsbeperking van 50 km/u. ter hoogte van The Mood”

Gemeente Meeuwen-Gruitrode wenst iedereen een aangename en veilige kermisweek toe!

Het ambianceprogramma van Mieve Kermis ziet er als volgt uit:

Vrijdag 13 oktober:

 • Het Complot: Kermis kick-off party

Zaterdag 14 oktober:

 • Tent aan Café In The Mood: ‘30+party’ door ZVK Meeuwen
 • Kermisfuif JH De Mans aan Manége LRV met Freres Deluxe, Les Garcs, Tweedehands, J Double U, Dynamico vs Wintex (gratis fuifbussen)

Zondag 15 oktober:

 • Het Complot: coverband Trust vanaf 20.00 u.
 • Monsters of Kermisrock in JH De Mans vanaf 16.00u met Songs for the Deaf, Shht, Rivals of Madtown
 • Het Pleintje: Music@Five (puur live) vanaf 20.30 u.
 • ’t Stamineeke:  Muziek van alle tijden  met  “2 Brothers” vanaf 20.30u
 • Witte Vleugel: Guido S. (akoestische gitaar en zang) vanaf 19.00 u.

Maandag 16 oktober:

 • Het Complot: vanaf 10u ambiancemuziek, s’avonds 30+ Ben de Groef
 • Het Pleintje: Dusty Boots vanaf 19.00 u.
 • ’t Stamineeke: “Phill OOMS” + DJ vanaf 13.00u
 • ’t Volkshuis: De FOOR van de TRUKEN, ava en trappist actie

Dinsdag 17 oktober:

 • Het Complot: DJ night
 • Het Pleintje: DJ from The House vanaf 21.00 u.
 • ’t Volkshuis: ’70 – ’80- ’90 Hits Café vanaf 20.00 u.
 • ‘t Stamineeke: DJ
 • Witte Vleugel: Teng Oan de Geng vanaf  13.00 u.

Woensdag 18 oktober:

 • Het Pleintje: Dusty Boots (ambiance) vanaf 21.00  u.

Donderdag 19 oktober:

 • Kermisfuif in tent aan Café In The Mood
 • Het Complot: sfeeroptreden met Among the Saints
 • Het Pleintje: Duo Whenever (Ambiance) vanaf 21.30 u.
 • ’t Stamineeke: “Just Move” top coverband vanaf 20.00u
 • ’t Volkshuis: The Balds & The Beautiful vanaf 21.30 u.
 • Witte Vleugel: Guido S. (Akoestische gitaar en zang) vanaf 19.00 u.

Related posts