november 23, 2017

Op bezoek bij SURMONT BVBA te Kuurne

Op woensdag 25 oktober 2017 waren we op bezoek bij Surmont bvba te Kuurne, tevens nieuwe hoofdsponsor van www.kermisland.

De zaak bestaat al meer dan 19 jaar als groothandel in gadgets, pluches en speelgoed voor foorkramers, scholen, marktkramers enz.. U vindt er meer dan 1000 artikelen, dus keuze genoeg.

In 2015 besluiten Bjorn Casier (33), Vanessa Van Lancker (34), Jan Torfs (33) en Jessie Van Camp (33) de zaak over te nemen. Het is enorm veel werk om het gebouw opnieuw toegankelijk te maken en  her in te richten. Uiteindelijk lukt het hen en op 18 januari 2016 gaat de cash & carry open.

Bjorn is geboren als echte forain. Zowel zijn ouders als grootouders reisden met een kindermolen, schietkraam en visspel. Zelf had hij de kindermolen “Pluto” die hij verkoopt aan Ricky Lammens in 2016. Zijn schietkraam “Tir Internationaal” behoudt hij voor nog enkele kermissen. Zijn vrouw Vanessa heeft geen kermisverleden.

Jan is ook als forain geboren en toert met levende paardjes op de kermissen. Daarna koopt hij de “Dragon”, een familiecoaster, een identiek exemplaar als zijn broer Marc heeft. In 2015 verkoopt hij de attractie aan Marc, die bestemd is voor Marc’s zoon Geoffrey. Ook zijn Jessie had niks met de kermis te maken.

Vanaf dan beginnen ze met het opstarten van hun nieuwe zaak. Ze leggen contacten met verschillende groothandelaars in zowel Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje tot in het verre Oosten om producten in te kopen. Ook gaan ze beurzen bezoeken om hun assortiment up to date te houden. Nu hebben ze een mooie showroom waar ze hun producten kunnen voorstellen. De aankopen gebeuren via de website ofwel tijdens een bezoek aan de showroom.

Hun doelstelling is eens de zaak in Kuurne volop draait een tweede zaak te openen in de regio Heist-op-den-Berg die Jan en Jessie zullen uitbouwen. Dit voor een groter klantenbereik.

We wensen hun veel succes met deze zaak en danken hun voor de medewerking.

Contact: Surmont bvba – Wandelinglaan 36A – 8520 Kuurne

Tel: +32/56.356.863 – info@surmont-smt.be

 

KINDERMOLEN PLUTO VAN BJORN

DRAGON VAN JAN

JAN & BJORN

MINIATUURMODEL VAN DE TIR VAN BJORN DIE IN DE SHOWROOM STAAT

 

 

 

 

Related posts