december 17, 2017


De hoogste reuzenraderen ter wereld

We zijn allemaal dol op een Reuzenrad.
Maar waar staat de grootste ? Welke is de grootste ?
Hier zetten we er enkele grote op een rij.
The Singapore Flyer is met 165 meter het hoogste reuzenrad ter wereld.http://www.indianapoliscoltsjerseys.us Maar binnenkort komt daar verandering in want Las Vegas, New York en Dubai zijn er nieuwe aan bouwen, die hoger zullen zijn.
Website: www.singaporeflyer.com

singaporeflyer

De High Roller in Las Vegas zal 167 meter hoog worden.
In de veertig gondels moeten iPads en flatscreens komen waarmee mensen informatie zullen kunnen opzoeken en opvragen

highroller

The New-York-Wheel :New York ziet het nog “higher en bigger”. De stad wil een rad maken van 190 meter hoog.
Wie hoogtevrees heeft zal in de buurt van het rad kunnen shoppen in een gloednieuw winkelcentrum.
The-New-York-Wheel

Dubai-Eye : En als New York binnenkort het grootste reuzenrad ter wereld bezit, dan moet de stad volop van dat record kunnen genieten. Want tegen 2015 wil Dubai, waar ook het hoogste gebouw en het grootste winkelcentrum staan, pronken met een 210 meter hoog rad.Dubai-Eye

The Star of Nanchang in China meet 160 meter. Het werd gebouwd in 2006 en was twee jaar het hoogste draaiwiel ter wereld (www.sameco.net)
star-of-nanchang

London Eye :In Europa is het hoogste reuzenrad in Londen. Het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten gondoles,. Ze bevind zich naast de Theems, met een prachtig uitzicht op Londen.

Het London Eye werd gebouwd in 1999 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld. Inmiddels hebben enkele andere reuzenraden het London Eye al overtroffen in hoogte ( zie hierboven )

Het London Eye is gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000 en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd.

Een ritje in het reuzenrad duurt 30 minuten (gemiddelde snelheid: 0.26 m/s) en biedt een ruim uitzicht op Londen en het landschap daaromheen. Het rad draait zo langzaam dat het voor in- en uitstappen van de passagiers niet stilgezet hoeft te worden. Bovenin kan men bij helder weer 7 graafschappen, 3 luchthavens, 13 voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems zien
Website: www.londoneye.com
EDF-New-Dawn-2